ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Αρχική Σελίδα Διαμονή - Εγκαταστάσεις Κρατήσεις Πληροφορίες Νότια Εύβοια Επικοινωνία


Αξιοθέατα
Παραλίες
Ταβέρνες
Νυχτερινή ζωή
Το Δρακόσπιτο της Όχης:  Τα λεγόμενα Δρακόσπιτα ακόμα αποτελούν ένα μυστήριο όσον αφορά την προέλευση  και τη χρήση τους δίνοντας μέχρι τώρα τροφή σε λαϊκές δοξασίες και μεσαιωνικούς θρύλους για δράκους και γίγαντες. Το πιο γνωστό και καλοδιατηρημένο είναι το δρακόσπιτο της Όχης που βρίσκεται στην Νότια Εύβοια σε υψόμετρο 1.440 μ. στην κορυφή της Όχης. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ποιμενική κατοικία αλλά δεν αποκλείουν  και την λατρευτική του χρήση καθώς είναι προσανατολισμένο στη φορά συγκεκριμένων αστερισμών.

Η ρεματιά με τις πεταλούδες:
Η περίφημη αυτή ρεματιά βρίσκεται μετά τον οικισμό του Πλατανιστού. Αποτελείται από άφθονα τρεχούμενα νερά όλο τον χρόνο τα οποία δημιουργούν ένα μικρό καταρράκτη. Θα συναντήσετε ένα υπέροχο γεφύρι παρόμοιο με τα ζαγορίτικα το οποίο βυθίζεται μέσα στη ρεματιά με τα τεράστια πλατάνια. Επίσης το τοπίο ομορφαίνει ένας παραδοσιακός νερόμυλος και μια φυσική πισίνα με παγωμένα πόσιμα  νερά στην οποία μπορείτε να βουτήξετε άφοβα . Βέβαια αυτό που εκπλήσει είναι η μαγευτική ανθοφορία και ο ασύλληπτος αριθμός των πεταλούδων που με τα διάφορα χρώματά τους σε μαγνητίζουν και σε μεταφέρουν σε ένα επίγειο παράδεισο.

Η Κάρυστος: Είναι γνωστή από την αρχαιότητα λόγω των πετρωμάτων της και ιδιαίτερα για το ξακουστό μάρμαρο cipollino που χρησιμοποιούσαν οι εκάστοτε αυτοκράτορες. Εκτός από την ρυμοτομία της διαθέτει ένα υπέροχο λιμάνι με γραφικά ταβερνάκια και ουζερί κάτω από ίσκιο μια μεγάλης σειράς από μουριές. Στην ανατολική πλευρά του λιμανιού βρίσκεται το ξακουστό Μπούρτζι, ένας τετράγωνος ενετικός πύργος του 13ου αιώνα. Επίσης όλο τον χρόνο στην Κάρυστο γίνονται διάφοροι αγώνες αλιείας καθώς ο βυθός της είναι εντυπωσιακός και γεμάτος ζωή.
Αρχική Σελίδα | Διαμονή - Εγκαταστάσεις | Κρατήσεις | Πληρoφορίες Nότια Eύβοια | Επικοινωνία
© studios-avra.gr - all rights reserved designed and developed by SectionGraphix