ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Αρχική Σελίδα Διαμονή - Εγκαταστάσεις Κρατήσεις Πληροφορίες Νότια Εύβοια Επικοινωνία


Αξιοθέατα
Παραλίες
Ταβέρνες
Νυχτερινή ζωή


Η Νότια Εύβοια είναι ενδιαφέρουσα και αναπτυγμένη τουριστικά, έχει να επιδείξει μια προσωπικότητα εντελώς διαφορετική από αυτή του Βορρά, ολοκληρώνοντας την πολυμορφία τουριστικών εφοδίων της Εύβοιας. Το νότιο τμήμα της Εύβοιας συγκροτείται από τους Δήμους Ταμυνέων, Αυλώνος, Κονιστρών, Κύμης, Δυστίων, Στυρέων, Μαρμαρίου, Καρύστου και την Κοινότητα Καφηρέως.

Απέχοντας μόλις 50 χλμ. από την Αττική, δίκαια η  Καρυστία μπορεί να θεωρηθεί το ανατολικότερο προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας και ταυτόχρονα το βορειότερο νησί των Κυκλάδων. Τα πορθμεία Ν. Στύρων, Αλμυροποτάμου, Μαρμαρίου και Καρύστου, διατηρούν με μεγάλη συχνότητα καθημερινή επικοινωνία με τις ακτές της Αττικής, ενώ το εσωτερικό οδικό δίκτυο διευκολύνει την διακίνηση των επισκεπτών.Τα λαογραφικά στοιχεία και ο πολιτισμός της Ν. Εύβοιας επηρεασμένα από το Αρβανίτικο στοιχείο εμφανίζονται μέσα από τις παραδόσεις, τα έθιμα, την γαστρονομία και τις εκδηλώσεις των κατοίκων, προσδίδοντας ξεχωριστό κίνητρο για την προσέλευση επισκεπτών, στις περιοχές των 8 Δήμων και της μιας Κοινότητας της Ν. Εύβοιας.Η κάθε περιοχή  της Ν. Εύβοιας έχει να επιδείξει τη δική της μεγάλη ιστορία. Αρχικά οι περιοχές του Δήμου Ταμυνέων  με τη βιομηχανική προσωπικότητα και την ιστορία, που συνδέεται τόσο με τα αρχαία, όσο και με τα σύγχρονα λιγνιτωρυχεία. Το πολυσύχναστο Αλιβέρι, διαχρονικό εμπορικό πέρασμα, είναι η έδρα του Δήμου, που συμπληρώνεται από τον καταπράσινο Γαβαλά,το γραφικό παραλιακό Κάραβο, τα Θαρούνια, το Τραχήλι και πολλούς ακόμη οικισμούς.Το Αυλωνάρι, μία από τις ομορφότερες πολιτείες της Εύβοιας, είναι η έδρα του Δήμου Αυλώνος, που όπως και ο διπλανός Δήμος Κονιστρών χαρακτηρίζεται από μεγάλη πυκνότητα κατοίκησης. Εδώ τοποθετείται η θέση της μυθικής Οιχαλίας, που καταστράφηκε άδοξα από τον οργισμένο Ηρακλή. Τα βυζαντινά μνημεία καθώς και οι αρκετές ενετικές οχυρώσεις και κάστρα συνδέονται με γλαφυρούς θρύλους. Χαρακτηριστική είναι η πηγή της Δραγονάρας πάνω από τη Βρύση, όπου οι δράκοι (μόνιμοι παραμυθένιοι φύλακες των νερών) έλεγχαν τη ροή του χείμαρρου Μανικιάτη. Στο Δήμο Κύμης βρίσκεται η μοναδική ευβοϊκή ναυτική έξοδος προς το Αιγαίο, αλλά και η θέση μιας από τις πιο ξακουστές για τις αποικίες της αρχαίας πόλης. Η Κύμη μαζί με τη Χαλκίδα ίδρυσαν πολλές αποικίες, των οποίων η συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό ήταν μεγάλη.

Η σύγχρονη παραλιακή Κύμη μαζί με τους γειτονικούς παραθαλάσσιους οικισμούς θεωρείται τουριστική περιοχή με όμορφες πλαζ και αρκετά ξενοδοχεία.

Οι βορειανατολικές ακτές του Δήμου, που φτάνουν μέχρι την Χιλιαδού φημίζονται για την άγρια ομορφιά τους, όπως και το πνιγμένο στο πράσινο, Μετόχι.

Στο Δήμο Κύμης ανήκει διοικητικά και ο ξεχωριστής ομορφιάς Οξύλιθος, χτισμένος αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός οξυκόρυφου λόφου, που υπήρξε πριν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ηφαίστειο.

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-studios AVRA βρίσκονται στην Αχλαδερή Κορασίδα στην Εύβοια και αποτελούν την ιδανικότερη λύση για μια άνετη και συγχρόνως αξέχαστη διαμονή σ’ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία του Νομού Ευβοίας.

Ο ιστορικός Δήμος Δυστίων με τα Κριεζά, τους Ζάρακες, το Δύστο, το Αργυρό και τις πανέμορφες παραλίες του Μπούφαλο  και του Αγίου Δημητρίου  προς τον Ευβοϊκό, των Πετριών  και Ζαράκων προς το Αιγαίο, αποτελεί και αυτός σημαντικό και εξαίρετο τόπο προς επίσκεψη.

Μεγάλη ιστορία από τα βάθη της αρχαιότητας και ο σημαντικός υδροβιότοπος χαρακτηρίζουν την περιοχή της λίμνης του Δύστου. Νοτιότερα βρίκεται και  ο εξίσου ιστορικός Δήμος Στυρέων με τα περίφημα Δρακόσπιτα. Τα Στύρα, η ναυτική δύναμη των Περσικών πολέμων, σήμερα είναι μια τουριστικά αναπτυγμένη περιοχή με αξιόλογες εγκαταστάσεις, πορθμεία και άλλα πολλά ενδιαφέροντα.  Τα Ν. Στύρα, Αλμυροπόταμος, Μεσοχώρια, Κάψαλα, Νημποριό είναι ορισμένοι μόνο από τους οικισμούς, που συγκροτούν το Δήμο. Ως το στενότερο κομμάτι της Εύβοιας ο Δήμος Στυρέων, διατηρεί το μοναδικό πλεονέκτημα να έχει πολλές και πανέμορφες παραλίες (τόσο από την πλευρά του Ευβοϊκού όσο και από την πλευρά του Αιγαίου) σε σχετικά μικρή απόσταση μεταξύ τους. Κατευθυνόμενοι προς το νότο έχουμε ακόμη έναν περιζήτητο για τις ομορφιές του Δήμο. Είναι αυτός του Μαρμαρίου με το τουριστικό Μαρμάρι σαν έδρα του, τις γραφικές νησίδες των Πεταλιών, και παραλίες άγριας ομορφιάς προς το Αιγαίο. Σε μια απ'αυτές καταλήγει ο ονομαστός για το φαράγγι του ποταμός Δημοσάρης.

Στο νότιο τέρμα της Εύβοιας βρίσκεται ο Δήμος Καρύστου και η Κοινότητα του Καφηρέα, η περιοχή της παραμυθένιας Όχης. Εκεί που έσμιξε για πρώτη φορά ο Δίας με την Ήρα και η ένωσή τους αυτή έδωσε το όνομα στο βουνό (Όχη από το οχεία). Η Κάρυστος διατηρεί τη φήμη της εμπορικότερης ευβοϊκής πόλης από τα πανάρχαια χρόνια, όταν τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά της στην κοσμοκρατορία των Αθηναίων, υφιστάμενη τις συνέπειες της αποκοτιάς της. Από εκεί, όπως κι από το Μαρμάρι και τα Στύρα, ξεκίναγε η εξαγωγή του περίφημου πράσινου μαρμάρου, που διακόσμησε όλες τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου. Η σημερινή Κάρυστος με το μουσείο της, τις παραλίες και το λιμάνι της έχει αναπτύξει σοβαρότατη τουριστική υποδομή με περαιτέρω προοπτικές.
Η Κοινότητα Καφηρέα τέλος, περιλαμβάνει την περιοχή του άγριου Κάβο Ντόρο.
Προσελκύει εκείνους τους επισκέπτες, που αγαπούν τις δύσκολες διαδρομές και επιθυμούν να ζήσουν μερικές στιγμές στη παρθένα ομορφιά.

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-studios AVRA βρίσκονται στην Αχλαδερή Κορασίδα στην Εύβοια και αποτελούν την ιδανικότερη λύση για μια άνετη και συγχρόνως αξέχαστη διαμονή σ’ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία του Νομού Ευβοίας.

Αρχική Σελίδα | Διαμονή - Εγκαταστάσεις | Κρατήσεις | Πληρoφορίες Nότια Eύβοια | Επικοινωνία
© studios-avra.gr - all rights reserved designed and developed by SectionGraphix